Dirk Lammers begint op 16-jarige leeftijd met gitaar spelen. Een vriend leerde hem de basisakkoorden, toen ze besloten een band te starten ging Dirk basgitaar spelen. Zijn eerste basgitaar werd gecreëerd door van zijn 6 snarige EKO-gitaar een 4 snarige bas te maken. Hun eerste bandje droeg de naam “The Frug” wat in die jaren in de USA een bekend dansje was. Met die band is in wisselende samenstellingen in de jaren 60 regelmatig opgetreden. Begin 1970 werd de naam “Augurkennat Blues Band”. Door een theaterbureau uit Zeist werden regelmatig optredens verzorgd. Jaren gingen voorbij waarbij Dirk alleen maar tijd heeft voor z’n gezin en z’n carrière. Een paar maal komt “Augurkennat” bijeen om een optreden te verzorgen, veelal bij de reünies van Jeugd sociëteit De Bilt, waarvan de groep “de vroegere huisband” was.

Na z’n pensionering besluit Dirk om z’n muziekhobby weer op te pakken. Hierbij probeert hij zijn idee: – muziek spelen uit de vijftiger jaren waarbij met korte verhalen en anekdotes een muzikaal verhaal ontstaat – te promoten bij de muzikanten die hij ontmoet. Uiteindelijk sluit hij in 2016 aan bij een groepje muzikanten dat zijn plan zien zitten en met hen werkt hij het plan uit. De groep bestaat uit, leadzanger Mike, zangeres Jolande, gitarist Freek, gitarist Roel , drummer Adrie en Dirk zelf als basgitarist. Het allereerste optreden is in besloten kring op 8 september 2017, waarbij blijkt dat er veel potentie in de groep zit. Op 20 januari 2018 verzorgd de band een muziekavond voor een sociëteit in Huis Ter Heide, maar bij beide optredens speelden ze wel de muziek uit de jaren vijftig, maar zonder de bijbehorende verhalen.

Dirk besluit om de verhalen en anekdotes d.m.v. filmbeelden te laten zien en schrijft bij ieder nummer een verhaal en zoekt daar filmbeelden bij. Het eerste optreden met deze filmbeelden is op 14 April 2018 in het Torenlaan Theater in Zeist. Het concept blijkt een enorm succes, de lovende reacties van zowel jonge als oudere luisteraars, beloven een mooie toekomst voor dit concept.

In mei 2018 besluit Adrie, bij wie ze thuis repeteren dat hij ermee stopt. Jolande heeft thuis een mooie ruimte dus voortaan repeteren ze daar. Dirk vraagt drummer Co Achterbergh waarmee hij in “Augurkennat” samenspeelde of hij het concept ziet zitten en Co sluit aan bij de groep. Op 22 september 2018 wordt er opgetreden in Den Dolder zonder de verhalen en filmbeelden en op 16 februari 2019 in Maarn, met de verhalen en filmbeelden.

Roel is van mening dat steeds een verhaal tussendoor ten koste gaat van zijn concentratie en Jolande wil eigenlijk ook wel wat meer met haar vocale talenten gaan doen. Op 27 augustus 2019 valt het besluit, Roel en Jolande vertrekken en Co, Freek, Mike en Dirk gaan met z’n vieren verder. Voortaan repeteren ze bij Dirk thuis.
Meerdere optredens volgen na deze beslissing, waarbij ook in de Corona periode buitenoptredens worden verzorgd. Vanwege de risico's op financiële claims met betrekking tot het portretrecht, besluit Dirk niet langer filmbeelden te vertonen bij de optredens. Alleen in besloten clubs is dat nog een optie.

Begin 2022 besluit Mike dat hij het rustiger aan wil doen en stopt. Co, Freek en Dirk overwegen om met z’n drieën door te gaan, Freek en Dirk gaan zich noodgedwongen meer toeleggen op zingen. Maar toch blijft Dirk ook zoeken naar vocale aanvulling. Juni 2022 komt Ineke de band versterken, deze samenstelling zal op 22 december 2022 het laatste optreden hebben. Op verzoek van Ineke wordt eens per 3 weken gerepeteerd in Dronten, maar door diverse problemen tijdens die tussentijdse repetities besluit Dirk daar niet mee door te gaan. Vervolgens nemen Ineke en Freek afscheid van TOY.

Samen met de inmiddels aangetrokken toetsenman John gaan de 3 overgebleven muzikanten opzoek naar aanvulling.
In september 2023 wordt contact gelegd met Leadgitarist Bob, een welkome aanvulling op het instrumentale vlak.